Terug naar het overzicht

Wist je dat men bij champagne Mailly Grand Cru, hun wijnen laten rijpen in zelf gegraven kelders?

Wist je dat men bij champagne Mailly Grand Cru, hun wijnen laten rijpen in zelf gegraven kelders? Vele champagnehuizen hebben hun gebouw boven een oude kalkgroeve gebouwd. De stichters van Mailly Grand Cru verkochten vroeger hun wijnen aan grote spelers in de streek. Tot men in 1929 besloten heeft dat de kwaliteit van hun druiven meer appreciatie verdiende dan op te gaan in een grote massa, de geboorte van Mailly Grand Cru was een feit. Deze koersverandering leidde tot het graven van rijpingskelders. Deze zijn tot 17 meter diep en in totaal 1 km lang. Een echt huzarenstuk, als je weet dat 1 kubieke meter vaste rots, ongeveer 3 kubieke meter puin wordt. Sinds 1929 gingen de wijnboeren tijdens de winter, als er weinig werk in de wijngaard was, gaan graven. Dit tot in de jaren 70.  

Deel op:

Categorieën

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief