Terug naar het overzicht

Recept: Duif met frisse groenten met passende wijnen

Voor 4 personen:
– 4 jonge duiven uit Steenvoorde
– 4 dl Bruine fond
– Peper
– Zout
– Boter
– Bloemkoolroosjes
– Broccoliroosjes
– Jonge worteltjes
– Tuinbonen
– Slijmerwtjes

De duiven ontdoen van borstvlees, vleugels en boutjes. U kunt ook vragen aan uw wildspecialist om de duif al in delen te snijden. Vleugels en boutjes konfijten in ganzenvet op lage t° gedurende een paar uur. De groenten aanstoven in boter met peper en zout tot ze gaar zijn. Het borstvlees aanbakken gedurende 2 -3 minuten. Het vlees uit de pan halen en pan blussen met de fond. De fond laten inkoken en opwerken met boter. Groenten en duif op het bord dresseren naar eigen smaak en serveren met kroketjes.

Smakelijk

Recept by De Huifkar
Koninklijke Baan 142, 8670 Koksijde
De Huifkar

 

Passende wijnen

Pierre Amadieu “Les Piallats” 2014 – Vinsobres 
€ 12.55
De wijngaarden van Les Piallats zijn boven de 300 m gelegen, hier behaalt de grenache zijn optimale rijpheid en de syrah ontwikkelt een opmerkelijke fraicheur. Een donkerrode wijn met een glanzende tranenband. De neus is licht gesloten en kan wat tijd gebruiken. Lichte ledertoetsen, donker fruit en wat gerookte van de houtlagering. In de mond complexer door de mix tussen rijp fruit, kruidigheid en houttoetsen. De afdronk wordt gekenmerkt door een zachte maar aanwezige tannine en kruidige toetsen.

Principe Corsini “Le Corti” 2013 – Chianti Classico
€ 13.12
Heldere bessenrode wijn met een mooie transparantie en een volle tranenband. Bij het uitschenken direct een volle neus kers, bessen en cassis. Na het walsen, lichte houttoetsen en een aardse ondertoon. In de mond een sappige aanzet van kersen, kruidige toetsen en licht geroosterd. De afdronk is heerlijk soepel met frisse zuren en een soepele tannine.

Château de Beau Site 2014 – Graves
€ 14.24

Een wijn die duidelijk overheerst wordt door de merlot. Vers rood fruit, kleine aardbeitjes en een lichte toetsen van donker fruit na walsen. Geef de wijn even tijd en u ontdekt gegrilde toetsen als gevolg van de zachte houtlagering. Rond en zacht in de mond met een mooie balans tussen body en zachte tannine. Lange finale met vooral noten van zwart rijp fruit.

Deel op:

Categorieën

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief