Terug naar het overzicht

Fazant Fine Champagne

Voor de ‘die hards’ onder jullie hoef ik niet uit te leggen dat een fazant braden op z’n karkas nog altijd de beste methode is om die te bereiden.
Toch kiezen we hier voor de easy way en vragen onze slager/poelier om de filets van de fazant.

Voor 4 personen:
–          4x fazantenfilets met vel
–          2 dl room
–          2dl kippen- of gevogeltebouillon
–          1 dl cognac
–          Peper
–          Zout
–          Boter
–          250 gram mengeling boschampignons
–          1 sjallotje
–          1 teentje look
–          Tijm
–          peterselie

4 x fazantfilets kruiden met peper en zout en op velkant naar beneden bakken in, bij voorkeur stalen of inox pan , met klontje boter op een matig vuur.
Het vuur zeker niet te hoog zetten! Fazant droogt vlug uit en dat willen we zeker vermijden.
Na 3 a 4 min. draaien en nog enkele min. verder laten garen tot de onderkant mooi krokant gebakken is.
Daarna de pan deglaceren of blussen ( bakresten losmaken)  met cognac.
Gevogelte -of kippenbouillon bijvoegen en eventjes laten inkoken. Nu nog wat room erbij en laten inkoken tot een gewenste sausdikte.
Eventueel nog kruiden met peper en zout en beetje verse tijm.
Als garnituur serveren we er graag wat boschamignons bij, gebakken met een sjallotje in verse boter.
Daar nog een teentje look (geplet) bij en wat peterselie. Kruiden met peper en zout…Klaar.
We maken het geheel af met een  zalfje van pompoen en wat winterpostelein.
De amandelkroketjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Recept by Brasserie Casino
Zeedijk 29, Nieuwpoort
www.brasseriecasino.be

Wijn1:
Bodegas Riojanas “Puerta Vieja” 2014 – Rioja Crianza                     € 9.66
Felle, kersenrode kleur met aroma’s van fris fruit gevolgd door kruidige toetsen. De gerookte toetsen zijn een hint naar de subtiele houtlagering. Een zachte aanzet in de mond met vloeiende tannines en een lange afdronk.

Wijn2:
Domaine Des Soulanes “Jean Pull” 2016 – Côtes du Rousillon         € 11.52
Diep violetrode kleur, met een glanzende rand. De neus is complex met rijp zwart fruit, na het walsen toetsen van viooltjes met een licht kruidige finale. In de mond een sappige wijn, vooral gestoofd fruit en zachte kruiden. Prachtige balans tussen volume, mooie zuren en een zachte tannine om de lange afdronk af te sluiten. 

Wijn3:
Château Haut Barrail 2015 – Médoc Cru Bourgeois                          € 13.16
Kersenrood met een donkere tranenband. De eerste neus heeft toetsen van koffie en cacao, na het walsen aantrekkelijk fruitig. In de mond, aantrekkelijk rijp fruit, bessen en kers met gegrilde amandel in de afdronk. Subtiel en lang van afdronk, mag gerust gekarafeerd worden om optimaal van te kunnen genieten.  

Deel op:

Categorieën

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief