INGREDIENTEN
- 200g bloem
- 100g havervlokken
- 150g (riet)suiker
- 200g zachte boter
- 450g fruit (appelen/peren/rode vruchten mix)
-> ovenvaste dessertschaaltjes 2 of 4 stuks
WERKWIJZE
- verwarm de oven voor op 180-200°C
- bedek de bodem van de dessertschaaltjes met de appelen en peren in kleine stukjes en een portie (diepgevroren) rode vruchten
- verzamel de droge ingrediënten in een grote mengkom en voeg er de zachte boter -in kleine stukjes- aan toe
- (gewassen) handen uit de mouwen en kneden tot een kruimelig geheel
- verdeel het crumble-deeg over de schaaltjes (1 schaaltje/ 2 personen)
- zet de schaaltjes in de voorverwarmde oven en bak 20-30min tot de crumble goudbruin ziet en het fruit “pruttelt” 😉
- werk af met een béétje bloemsuiker en -uiteraard- véél LIEFDE
#thesecretingredientisalwayslove - serveer lauw-warm met 2 lepeltjes
#sharingiscaring
Geniet van dit heerlijke recept samen met een glaasje verfrissende bubbels.
- Cava Signat Brut € 8.74 (btw incl.)
- Cava Mon Ferrant Bio Brut Reserva € 10.35 (btw incl.)
- Champagne Mailly Grand Cru Brut Réserve € 30.84 (btw incl.)
- Cava Signat Rosado 100% Pinot Noir € 8.88 (btw incl.)
- Champagne Mailly Grand Cru Rosé € 38.82 (btw incl.)
Recept met dank aan
De Living
Ooststraat 9, 8630 Veurne