Terug naar het overzicht

Crumble van appel, peer en rode vruchten (4p)

INGREDIENTEN

  • 200g bloem
  • 100g havervlokken
  • 150g (riet)suiker
  • 200g zachte boter
  • 450g fruit (appelen/peren/rode vruchten mix)

-> ovenvaste dessertschaaltjes 2 of 4 stuks

WERKWIJZE

  • verwarm de oven voor op 180-200°C
  • bedek de bodem van de dessertschaaltjes met de appelen en peren in kleine stukjes en een portie (diepgevroren) rode vruchten
  • verzamel de droge ingrediënten in een grote mengkom en voeg er de zachte boter -in kleine stukjes- aan toe
  • (gewassen) handen uit de mouwen en kneden tot een kruimelig geheel
  • verdeel het crumble-deeg over de schaaltjes (1 schaaltje/ 2 personen)
  • zet de schaaltjes in de voorverwarmde oven en bak 20-30min tot de crumble goudbruin ziet en het fruit “pruttelt” 😉
  • werk af met een béétje bloemsuiker en -uiteraard- véél LIEFDE
    #thesecretingredientisalwayslove
  • serveer lauw-warm met 2 lepeltjes
    #sharingiscaring

Geniet van dit heerlijke recept samen met een glaasje verfrissende bubbels.

  1. Cava Signat Brut                                                     € 8.74 (btw incl.)
  2. Cava Mon Ferrant Bio Brut Reserva                       € 10.35 (btw incl.)
  3. Champagne Mailly Grand Cru Brut Réserve           € 30.84 (btw incl.)
  4. Cava Signat Rosado 100% Pinot Noir                    € 8.88 (btw incl.)
  5. Champagne Mailly Grand Cru Rosé                       € 38.82 (btw incl.)

Recept met dank aan
De Living
Ooststraat 9, 8630 Veurne

Deel op:

Categorieën

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief